03 april 2015

Semester i Mars


Så härligt att få längta till värmen. Särskilt som mars månad i år, känts både grå och seg här hemma. Ladda batterier, få en D-vitaminkick och njuta solmogna frukter och grönsaker som finns söderut.
 

Kul att pricka in när mimosan står i sin fullaste blom längs vägarna. Jag och maken är i Nerja i södra Spanien. Vi har båda varit här förr, men nu för första gången tillsammans.Marknadsbesök och inköp för att laga "hemma". Vi bor fint i min systers hus med allt vi behöver. Får också tips om en trivsam restaurang några kvarter bort. FUSION som drivs av ett svenskt par som bosatt sig här. Valet blir en avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket. Full poäng!! Några lunchbesök på strandpromenaden hinner vi också med under veckan.

Värmen är inledningsvis lite avvaktande, så därför börjar vi veckan med bilturer i omgivningarna. Vi startar längs kusten..Med jämna mellanrum längs kustvägen mellan Nerja och Motril syns de gamla vakttornen. Numera utsiktsposter för oss turister. De är perfekt placerade och användes tidigare för att speja ut över Medelhavet och upptäcka fiender som kom sjövägen.


Sen bär det av uppför mot Granada, högplatån och vidare mot Alhama de Granada. En stad med gamla anor som kan bjuda sina besökare på bland annat bad i heta källor "Al Hamman". Det för tankarna till Araberna, som säkert varit även här. 
Stora kontraster på bara några mil mellan hav och fjäll, på samma sätt som vi har det här i norra Sverige. Skillnaden är att våra dvärgbjörkarna här är utbytta mot bland annat oliver, mandel och stora fält med kronärtskockor. Sierra Nevada med sina mäktiga snöklädda toppar där i bakgrunden, erbjuder skidåkning året runt.
Tänk att få komma upp hit på hösten, när det är skördetid.....

Vilken härlig och omväxlande vecka vi fick, när solen och den intensiva värmen också kom till slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar