04 juli 2009

Världsarv och Landsbygdstorg


I juli varje år genomförs Skulefestivalen i Världsarvet Höga kusten. Just i år kompletteras arrangemanget med Landsbygdstorg på festplatsen. Där packar lokala företagare upp sina delikatesser.
Det är getost, fisk, bröd, honung och olika sorters marmelader. Då är det även dax för Bertan att klä sig som torggumma och skrida till verket.


Första dagen börjar med lite tur i oturen. På ett ögonblick förvandlas Europavägen söderut till en liten olycksplats. Tack vare avstånd mellan fordonen, är bara den vobblande jeepen med sitt överlastat släp inblandad. Puuh, resan går vidare...


...genom det böljande landskapet. Utför och uppför och där nere skymtar självaste Skuleberget. En riktigt mäktig utsikt.
Marknadsstånden ska upp och så kommer regnet....
Tack och lov, bara några enstaka droppar.

På scenen är det underhållning, människor bänkar sig på filtar och medhavda fällstolar.
Mat och dryck dukas upp, picknicken och festivalen är i gång. Vi på landsbygdstorget har perfekt utsikt över allt som händer.

Även torghandeln sätta fart. En lagrad och god getosten från Gideå Get i grannståndet blev Bertans första kap. Mumms!!


Torggeneralen ser nöjd ut efter första dagen, så även alla torggummor och gubbar får man förmoda.
Ny dag med nya artister och besökare. På scenen skapar NORDMAN nostalgigung i publiken och alla nynnar med ".. de gör ont men gå ändå....." "...som en vandrare.." TOPPEN!!
Å så EUSKEFEURAT med "Pitepalten". Vad vore en festival utan dom.


Dagens pulshöjare är utan tvekan SIRQUS ALFON med både scendans, kända covers och högt i tak, vilken stämning.


Besökarna provsmakar och gör sina val. En lagrad Getost med Morotsmarmelad eller Framboise - Grue de Cacao (hallonmarmelad från MaCo Grönt) är ett säkert kort.

Med alla upplevelser surrande i huvudet packar Bertan in i gula bussen. I sällskap av alla låttexter och en rosafärgad natthimmel styr ekipaget norrut. Att få känna sig som en långtradarchaufför längs den tysta och tomma vägen skapar utrymme för egna tankar. Ja, det här var roligt. Tack till Skule för den här gången!!

3 kommentarer:

  1. Vilka äventyr Bertan! Och jag instämmer Framboise - Grue de Cacao. Bra att du tränar din franska inför vår utflykt till hösten! /Båtbyggarhustrun

    SvaraRadera
  2. Hoppas du har stöm i dag så man kan få sig en goolatte!

    SvaraRadera
  3. Wow vad häftigt Bertan! Festivalstämning och godsaker, det låter som en oslagbar kombo. Hur ser det ut med tillväxten på broccoli och andra godsaker i år? Å hörrni, på Åland klarar man sig gott med svenska, så vitt jag vet... Hehe!

    SvaraRadera