01 september 2009

Forma vardagslivet när dagarna blir kortare

Ännu en sommar går nu över i höst. Minnen finns att ta med in i stugvärmen, när kvällarna blir mörkare för var dag.
Det är nu länge sedan Bertan helt oväntat förärades en rockring under sommarsledigheten. Ja så var det! Lite i smyg har träningen pågått. Varv har lagts till varv med den tunga ringen runt midjan. Lite blåmärken här och var men annars med lyckad utdelning. Minst 30 varv i streck efter idogt tränande. Endast en gång förevisades konststycket på sommarens lilla svingtävlingen hos Båtbyggarhustrun.

Bertan vill bjuda på bildbevis, så att ingen behöver tvivla på äktheten i påståendet. Hela sällskapet tävlade då individuellt och mot sig själva.
Detta svingande visar sig medföra en ökad smidighet och envishet som kommer väl till pass under höstens maratonskördande av grönsaker. Man kan säga att ett eget litet minigym börjar växa till. Häromsistens införskaffades också ett träningsredskap till grönsaksodlaren, som vägrar befatta sig med rockringar.

På inrådan av en kunnig och trovärdig väninna inhandlades ett stycke INDISK SPIKMATTA.

Anvisningen talar om "ett verktyg för den som vill ha optimal hälsa och öka sitt välbefinnande"
Odlarmannen tog direkt mattan till sitt hjärta, vecklade ut den, la sig med bar överkropp mot de 6000 piggarna och somnade direkt under bordet. Dagens övning för bakhuvud, hals och nacke, när mattan rullades som en limpa och blir till en kudde. Bra mot muskelspänning, smärtor och rogivande för kvällen.
Det går att resa med mattan också, eftersom innerdynan kan plockas ut. Det enda som då återstår är själva örngottet. Lätt som en plätt att stoppa i väskan!!

Bertan får avstå från surdegarna när tiden inte räcker till. Knäckebröd och knäckebröd får duga.

I den egna trädgården är det också höst. Alla äpplen är färdiga att skördas medan plommonen behöver någon vecka till. Bland sparade recept, finns en mumsig plommonpaj som ska provbakas vad det lider.


Inomhus blommar ingefäran som bäst och har en ljuvlig doft som påminner om sommaren.
Välkommen höst!

3 kommentarer:

  1. Tjusig ingefära, jag äter upp mina så de hinner aldrig blomma. gurkeva

    SvaraRadera
  2. Elegant sving på rockringen! Måste också prova om jag kan få snurr på en rockring igen, kanske man skulle införskaffa en ring? Gick ju bra när man var barn...hur svårt är det?

    SvaraRadera
  3. Me lite bildsinne och uthållighet är svingen inte något större problem. Möjligen om man har äppelfason så att ringen inte har någon plats att "haka upp sig på" Fniss

    SvaraRadera