10 april 2010

Sommarbageri i Olofsfors = Sant


Tillsammans med kaféägarinnan har Bertan planerat och funderat under de senaste månaderna.
Inte utomhus i kaféets härliga örtagård, utan i stället runt bord, under bilresor och när vi sökt efter lämplig maskinpark.
Nu är köket ombyggt på Kafé Anno 1762. Bertans dröm är på väg att gå i uppfyllelse, en dröm om ett "Sommarbageri".
Ett gott bröd, lokalt bakat med riktiga ekologiska råvaror och utan konstlade tillsatser. Eftersom Bertan är en surdegsnörd, innehåller brödet naturligtvis vete- eller rågsurdeg. Det bakas i olika grovlekar och i olika former.

Ett vetesurdegsbröd "Levain" jäst i korg...

..eller ett grövre bröd med rågsurdeg som innan gräddningen får jäsa i rottingkorg

...eller kanske ett riktigt grovt skållat surdegsbröd med hela korn, som jäst och bakats i form.
Variationerna är oändliga.
På Kafé Anno finns brödet till försäljning vissa dagar i veckan från slutet av juni till början av augusti. Det kommer även att användas i kaféet.

3 kommentarer:

  1. Då kommer jag in och handlar när jag har vägarna förbi!

    SvaraRadera
  2. Pastejer är alltid välkomna när det handlar om sommarbageri. Dessutom passar pastej väldigt bra som pålägg på surdegsbröd!

    SvaraRadera
  3. Behöver ni örter som smaksättning i bröden vet jag var det finns. hälsar gurekva

    SvaraRadera