09 april 2010

Spaning från vattenbrynet på Maliagin Island


Det är gott om vattensköldpaddor i havet och runt öarna.

Nu är det dags för utflykt till en strand med korallrev utanför. Kapten på båten är en släkting till vår guide. Fenor, snorkel, lite frukt och flera flaskor dricksvatten finns i packningen och så VillerValles älskade fiskespö.

Båten saktar in och närmar sig stranden där vi kan vada land.

Lägerplatsen är under en skuggande trädkrona. Det är säkert 35 grader varmt i luften och runt 27 grader i vattnet. Här används inte termometer, i stället får man gissa. Ofta är det "very hot" enligt ortsbefolkningen.

DjungelJane är förstummad över allt som finns under ytan. Var är Bottenviken mot denna fantastiska undre värld av fisk och koraller i regnbågens alla färger. När sikten är mer än 10 -15 meter.

Det här är lite lånade undervattensbilder, eftersom någon vattentät kamera inte finns till hands.

Långt där utifrån havet hörs dova knallar. Det visar sig komma från de större fiskebåtarna som spränger i havet för att få upp bedövad och död fisk till ytan. Resultatet är också att meter efter meter av de känsliga korallreven förstörs. Inte tillåtet men det förekommer flitigt ändå....
Kanske en tidsfråga innan korallreven är borta för alltid?!

Mellan simturerna bekantar man sig med stranden och omgivningarna. Pulau Maliagin där människorna livnär sig som fiskare, men på ett mer småskaligt sätt.

Ett vackert strandfynd

Inte helt lottlösa på småskaligt fiske för VillerValle själv. Taget på spö enligt devisen: "Man fångar de fiskar man själv ska äta till middag".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar