31 maj 2010

Stickningen är klar sista maj


I morgon ska de postas! Två sommar mössor till systeryster och i älsklingsfärgerna.
Den lila är stickad i ECO Babyull Color från Marks och Kattens, inhandlat hos Garntomten. Till det gjorde jag matchande handledsvärmare. Den gröna mössan är i samma hålmönster, men garnet är från Sirdar och heter Babybamboo. Kommer att passa henne perfekt.

Det gick fort med den skiraste grönskan i år. Trots allt fanns det tid att föreviga lönnen när blommorna slog ut förra helgen.
Nu är den gröna färgen mörk på träden, tomaterna planterade i växthuset och grönsaksodlaren ilar runt för att ställa nya lådor i bikuporna runt byarna. Telefonen ringde på jobbet under förmiddagen. En av kuporna hade haft besök av en orutinerad björn, fick jag veta. Några ramar var söndertuggade, och spår av klor på huven över kupan. Björnen hade lämnat allt när han insåg att någon honung inte fanns att hämta. Nu har kupan fatt en ny placering i grannbyn i stället.

Så här ser ramarna ut i början av juli om vädret och blomningen blir som en biodlare tänkt sig...
Gårdagen bestod av provbakning med provsmakning på Kafé Anno. Den som undrar hur det gick kan kika in hos Kaféägarinnan. Spännande var det och svettiga blev vi.

Här har vi "LillBertan" som verkligen gör ett bra jobb med alla stora degar. Hon blir en bra arbetskamrat på sommarbageriet.

Så till slut avsmakades brödsorterna så det stod härliga till. Tack till er alla som deltog och bjöd oss på erfarenheter och frågor om surdegsbröd och bakning.
I morgon är det en ny månad i kärringkalendern.

3 kommentarer:

 1. Våra 4 lönnar har också blommat bina har haft kalas på blommorna. Surr,surr,surr lät det i trädkronorna föra veckan.
  Är babybambo garn gjort av bambu. Låter spännande. Måsta nog prova isåfall, gurkeva

  SvaraRadera
 2. Roligt med aktiva bin, så vi kanske får någon honung detta år.
  Bamboo garnet innehåller 80% Bamboo scoured Viscose och 20% ull.Jätttehärlig lyster och tyngd i garnet. Dessutom lättstickat

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att ystersyster har en sån yster syster som hinner med allt! Även sticka mössor :-) Jag skickar varma tankar till I ofta och håller alla tummar jag kan, för att hon ska må så gott som bara kan gå!
  Vi ses snart i löparspåret! / Groddaren

  SvaraRadera