11 juli 2010

Sommarbageriet har startat


Det är skönt att börja tidigt på morgonen tycker Bertan.
Tror att hon är en munstergök den tiden på dygnet. Lugnt och stilla och fortfarande svalt i bageriet.

En fördeg på råg som bubblar så välkomnande när locket öppnas

Hinkarna med fördegar och skållning står förberedda från kvällen innan. På så sätt spar man tid och kan börja vid 6-tiden.

Bruksrågen jäser först i balja, öses sedan upp direkt i smorda formar. Ett smidigt bröd att baka om man har lite begränsat med utrymme. Dessutom supergott med sin syrliga smak och sin långa hållbarhet. Bertans Vardagsbröd bakas ut och får jäsa i korgar innan gräddning.

Det är fredag eftermiddag och försäljningsvagnen är nu fylld med bröd. Det är nu dags för Bertan att städa undan och avsluta veckans arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar