27 december 2010

Mellandagsfunderingar


Vi skulle vänta oss ett riktigt O-väder längs Norrlandskusten, men det kom visst av sig på vägen upp. Några fjun singlar runt i luften, men det gör min promenad mer stämningsfull.
I vissa delar av världen finns det inte tillräckligt med vatten till de som bor där. På andra ställen är det skövling av skog som är det stora hotet. Vi ska inte gnälla, här finns både vatten i frusen form och skog, massor av skog.
Jag tänker på den fina julklappen från en av mina systrar, en adoption av Regnskog i Amazonas.

Jag har alltså adopterat 2000 hektar av det område där Uru-Eu-Wau-Wau indianerna lever.

Sen tänker jag på en vän som nu är på resa i Ecuador under 5 veckor. Som volontär ska hon arbeta i regnskogen. Som bonus får hon dessutom minnen med sig för livet. Hon bloggar om sina upplevelser, så att vi andra kan följa med på avstånd.
När jag går där längs vägen i skymningen far tankarna än hit och en dit. I morgon är det jobbdag igen. Undrar just om tåget ska fungera eller om det blir bussen igen.

Vi har fått en sprillans ny järnväg som blev invigd av kungen i augusti. Det är nu tjuvstartsår, som det heter. Vad det innebär blir vi pendlare varse vart efter dagarna går. Nya bussturer och ibland tåg som också de ersätts med buss ganska ofta. Pendlare är ett luttrat och segt folkslag. Jag får vänta och se i morgon bitti om det är några nya meddelanden om trafikläget.
Hemma igen efter 1 timme i kylan. varm om kinderna och nöjd.
Garntomten har skickat mail och efterlyser en ny rågsurdegsgrund. Den ska hon få! Några dagar kvar, så är det ett nytt år igen.

2 kommentarer:

  1. Nog såg jag att du var djupt i dina funderingar där du gick. Båtbyggarhustrun vinkade förgäves.

    SvaraRadera
  2. Kloka funderingar... Vi klagar egentligen över småsaker, men att gnälla lättar på humöret ; ) Själv är jag inte förtjust i varken översvämningar, kyla eller att det toksnöar, trots att jag är en "föredetta"
    Västerbottning...

    SvaraRadera