29 juli 2011

Sista bagardagen....


Fyllning till Bagarbertans kanelbullar
Oj en månad har gått... I dag avslutar Bertan sin bagaranställning på Kafé Anno 1762.
Tiden har gått fort och alla bröd har gått åt som "smör i solsken". Värme har inte varit en bristvara, tvärt om.

Så här kan ett par bagarfötter se ut. Svala på utsidan men som en bastu inuti...
Fotsvett? Ja bäst att fråga personalen! Härligt att börja dagen så tidigt som möjligt innan solen tar byggnaden i besittning. En liten fläkt ställd på läge TVÅ gör susen.

Just den här sista dagen fungerade logistiken och på mindre än 6 timmar är dagens bröd bakade. Först Bruksrågen, sedan Bagarbertans kanelbullar, Kaféets Levain och sist Hasselnötsbrödet. Tack och hej, kursen styrs mot havsbandet där kaféägarinnern väntar med lunch och personalmöte med dopp!

Grönt och skönt tema.

Hasselnötsbrödet passar bra till en färgglad omelett och sedan ett dopp i havet! Lite utvärdering allmänt semesterprat och en god kopp kaffe med Hills Nötkaka därtill.

Tack till er alla. Sommaren fortsätter ju ett tag till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar