24 december 2011

Julgodis med extra allt


Självaste julaftonsmorgonen, klar, någon minusgrad, och österut är solen på väg.
Igår tillverkades
biskvierna med mörk chokladkräm och sista julgodiset.
Överbliven eller extra julfrukt, nötter och kanske en glöggskvätt är i stort vad som behövs. Dessa goda godsaker får bli årets sista bidrag till Söta saker och temat "extra allt".


FRUKT och NÖTGODIS 20-25 st
Ingredienser:
2 dl glögg (Blossa vitvinsglögg)
3 dl torkad frukt (ex.fikon, dadlar, minikiwi, tranbär, havtorn)
1 dl blandade mandlar
1 dl pistagenötter
½ pkt saffran
1½ dl havregryn
100 gram smält mörk choklad

Gör så här:
Värm glöggen och blötlägg frukt, mandlar och nötter i 30 min

Ta upp att och mixa tillsammans med saffran och havregryn
Låt stå i kylen 1 timme

Rulla runda bollar och doppa i smält choklad.
Njut till ostbricka eller till glöggen!

GOD JUL till er alla!!

1 kommentar: