21 april 2013

En stund i solen


Som jag har längtat till värmen och solen. Kanske just för att jag visste att det skulle bli en resa. Annars nöjer man sig med tillvaron som den är, med vissa skiftningar och drömmar om en försommar här hemma.
Vi gjorde resan tillsammans, min syster Yster och jag. Spanien - Malaga och Nerja till slut.

En kväll med spanska vitlöksmarinerade oliver med bubbel därtill. På takterassen följer vi solens nedgång denna första ljumna kväll. Duvorna kuttrar sig till ro på någon takbjälke i närheten. Soldiset över bergen övergår i strimmor av fjädermoln och mörkret lägger sig.

 Shopping följande morgon, så vi beger oss för att leta olika adresser med ekologiskt sortiment av frukt och grönt. Hos Maria på en liten tvärgata hittar vi det vi söker. Hon säljer till kunderna direkt i sin entré, gurka, sallad, lök, kålrabbi, lite bönor och jordgubbar. Några Euro senare, tackar vi för oss och drar vidare.


En bit utanför stan finns nästa oas. "Eco-bonden" visar in oss i kylrummet med en tom låda att fylla. Han odlar inte själv, utan har bönder i området som levererar. Det visar sig också att packningslokalen inhyser en meditationshörna där grupper utövar sin meditation. Vi är välkomna att ansluta under veckan...
Vi tar några solmogna apelsiner och mango i stället.

Söndagsmarknad är ett måste och tidigt måste vi vara på plats, får jag veta. Här ska vi leta barnsäng och spana efter lokalt hantverk under någon timme innan solen blir för het.
Jag hittar en härlig "rastasjal" i ull och bomullsgarner. Kanske inget för varma dagar men för svala kvällar. 

När hettan blir för intensiv passar en vandring i nationalparken hur bra som helst. Doft av tall och kåda känns lång väg. Hit upp åker spanjorerna själva för att ha söndagspicknick. Det finns grillplatser och träbord överallt. Små miniirisar täcker marken här och var.

Fransyskan Gabrielle och hennes amerikanske man hyr hus vid kusten högt upp med vidunderlig utsikt. Det ska bli en timmes kvällsyoga i det fria, härligt 
3 kommentarer:

 1. Ni ser verkligen ut att ha haft det skönt! Jag hoppas på mer detaljer när vi träffas!

  SvaraRadera
 2. Ja Sirpa, du ska få mer detaljer kring andra upplevelser när vi ses!

  SvaraRadera
 3. Det ser härligt ut. ser fram emot att resa dit....
  /Karin

  SvaraRadera