04 augusti 2009

Bonus med Bäversafari


På väg med väninnorna på invigningsbesök hos Gullapan och Sorkpappan. Förväntan stiger längs vägen.Har vi klart för oss vart vi ska och vart Nyllis ligger?
Efter några felskär och ett telefonsamtal är sista checkpointen uppdaterad. Om byborna är tillräckligt uppmärksamma kan de se tre ugglor i en bil, som spanar och pekar än hit, än dit.
Växthus, lagård och en å.....
Japp, framme på en välklippt gårdsplan, där fuktigt gräs och en härlig kvällssol tar emot oss.
Där på vedbacken och med storstövlar på, blir det kramkalas med hemmanägarna. Kul, kul, här bor vi!!
En uttalad kaneldoft sprider sig, i riktning mot förstukvisten. Härlig kaka med mycket gott i och så punch, allt enligt receptet.
Efter husesyn, inspektion av omgivningarna och en massa småprat, är det så dax för ett nytt bäverförsök. Dagen innan blev besökarna lite besvikna, då bävern låg och surade i något dike nedströms.

Ända tills skymningen sänker sig, är det lock och pock med den lilla ruskan i vattenbrynet. Så i ett okoncentrerat ögonblick dyker den lilla BÄVERYNGLINGEN rakt upp, med halva sin kropp straxt under lövkvisten. Tanken är att åskådarna själva ska smyga försiktigt och viska, men i detta nu kan inte Båtbyggarhustrun bärga sig, utan vrålar rakt ut...

Inom loppet av en sekund är allt över. En rungande skrattsalva ekar i stället länge över bygden.
Vilken kväll, vilket safari och vilken guide!

5 kommentarer:

 1. Haha! Tack för såå gott bröd och trevligt besök. Tack också för att du redogjorde för bäverupplevelsen – ingen tror mig när jag berättar. Men du har bildbevis!!!

  SvaraRadera
 2. Tyvärr hann inte ens den annars så påpassliga fotografen, att föreviga det raggiga bäverhuvudet. Bättre lcyka nästa gång!

  SvaraRadera
 3. För mig räcker dessa bilder gott. Chocken går ju inte att ta miste på på sista bilden!

  SvaraRadera
 4. Ja herre gud, Bertan vad du kan redogöra så att alla verkligen förstår det hela och tack Gullapan och Sorkpappa för kaffe med dopp och er guidning. We will be back! /Båtbyggarhustrun

  SvaraRadera
 5. Heureka!!! Klickade på "kuväret" istället för kommentaren. Så var det problemet löst. gurkeva

  SvaraRadera