10 augusti 2016

#Fattigskogen2016


För precis en vecka sedan påbörjade jag tågresan söderut mot Sundsvall. Där hämtade väninnan upp med bil och husvagn. Så är vi då äntligen på väg till Sticklägret i Fattigskogen.


Mer än halvvägs och förbi både Orsa och Mora, hittar vi så den bästa övernattningsplatsen vid Oresjön intill den gamla Orsabanan.Bonus en toppenfin badplats. Vi hinner både dopp, sticka lite och äta kvällsmat innan solen går ner och åskovädret gör sin entré.
Följande dag ska vi vidare förbi Malung och in i 10-milaskogen till Avradsberg och Fattigskogens vildmarkscamp. Där väntar en annan entré! 

 Inte att ta miste på att vi kommit rätt!


Vi har väl inte så tur med vädret men när det finns tak över huvudet fungerar allt. 


Garnfärgar för första gången och det var spännande och jätteroligt. Här är färgbordet.

Besksöta


Natt och Dag eller styvmorsviol, vilket man vill.

Garnet och färgen ska jobba själv inlindat i plast på ett varmt ställe, sedan sköljas ur och torkas. Det kallas kallfärgning. Därefter vindade jag upp härvan på nytt. Då ser man bättre det slutliga resultatet.


Det blir garnlotteri och mysteriestickning varvat med god mat, goda samtal och mycket skratt tillsammans med nya bekantskaper.


Mina färdiga muddar från materialet i välkomstpåsen. Ett häfte med allehanda tips och några nya mönster. Sedan handla handla ... för nya garnprojekt att ta med hem, en fårfäll, mönsterbok med vackra sockar och lite annat smått och gott kom med i packningen.
Inte att förglömma är kvällen med ostprovning från Ostbiten - Gårdsbutik och Café.Stort tack till dig Johanna för att du höll ihop oss och delade med dig av allt ditt kunnande!! https://sbv49.wordpress.com/2016/08/09/sticklager-i-fattigskogen-vecka-31/

Tack till alla er andra och till min kompis Eva som körde bilen med husvagnen. Nu planerar vi för nästa år!!


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar