03 januari 2010

För glatta livet ....

... på Skjutbaneberget

och 2½ kilometer senare när årets beslutsamma Bertan invigt sig i spåren.
Lagomt klädd och lagomt kallt för att prova den nyinköpta utrustningen.

Ursprungligt var planen en annan, när Bertan antog utmaningen om Tjejvasan i sällskap med sitt lockbete. Lockbetet backade dock ur på grund av skada. Ett sådant projekt tappar sin charm när man står där ensam kvar. Bäst att i stället njuta i stunden.

Det är dags för provturen på väl förberedda skidor. Redan efter några stavtag inser man att det där extrainköpet av fästtejp skulle ha varit förträffligt. Utför är det inga problem men så snart spåret viker av uppför är det kört.... För sent att göra ett lappkast och vända om. Nu gäller det att hitta en strategi och hoppas att andra skidåkare inte ska passera.
Byns kåsör ilar flinkt ikapp hejar och är förbi och borta inom ett ögonblick. Någon har tidigare saxat sig uppför de branta partierna, så det är väl bara att trampa över i det lösa och se obesvärad ut.

Det här gick ju bara bra och en nöjd Bertan är åter tillbaka med värmen i kroppen och sol i sinnet.
Nu ska skidorna torkas och få sin klistertejp inför nästa åk.


På hemvägen vinkar grönsaksodlaren glatt
! Är på väg för att hämta hem lite ved och meddelar samtidigt att en nyårspresent har anlänt och ligger innanför dörren.

Vi har förärats en hushållsnära tjänst i grönt. Till råga på allt med Maud...undrar om det är ministerns nuna, som ska torka för glatta livet på diskbänken och i skåp fram till nästa val??
Mannen i grannfamiljen oroar sig nu, att grannsämjan ska äventyras av hustruns tilltag. Kanske värre om hon med sitt inköp, visar sig sponsra den kommande gröna valrörelsen och därmed äventyrar den röda.

Småfåglarna har också fått en nyårspresent, som nu hänger i familjen hägg.
Det är en modern TAKE AWAY streetfood, inhandlad på Kafé Anno i mellandagarna.
De små mesarna och talgoxarna börjar så smått, att hitta tillbaka till sitt matstället igen. De pilar fram och tillbaka i rasande fart. Smaklig måltid!

4 kommentarer:

 1. Skall du åka tjejvasan? Så spänstigt! Då kanske det är bra med lite extra armträning, som man får om det är bakhalt - så kan du tänka när det känns arbetsamt i uppförsluten! Har själv ännu inte provat Nordmalings nya skidspår, har hört att det är jättefint. Kanske det blir en tur i trettondagshelgen!

  SvaraRadera
 2. Spåret rekommenderas varmt! Skulle dock inte ge mig på det utan fäste... Å andra sidan så är det nog bra för armarna och gäddhänget.

  SvaraRadera
 3. Välkommen i teamet, team Blå X-tra, vilket har tre år på nacken.
  Inser nu att din framfart på Skjutbaneberget innebär att teamet nu behöver ombildas och anta namnet Rex Tapegrip.
  Det här kan ju bli hur roligt som helst...framför mig ser jag oss tre ystra systrar målmedvetet avverka samtliga 45 km i Marcialonga i Italien. En utmaning att ta sig an 2012 kanske?
  Det är bara för Ingrid att göra comeback

  SvaraRadera
 4. Du skogsflickan, du ligger i en egen halvelitklass. Kanske kan man kvala in som måltavla eller föråkare de sista 2 km av spåret. Hjälp mig med tips på greppet....

  SvaraRadera