04 februari 2010

Värsta yran


Vardagsliv med arbete är det som överskuggar allt just nu. Fordon som kanar runt och ställer till det. Just då är det dags för konsultuppdrag i stan. Denna gång i sällskap av dito kollega från södra länsdelen. Hon trotsar väder och vindar för en färd med bil norrut.
Uppladdningen börjar med lite indiskt på stans Mumbai restaurang. Himla gott förresten!
Mätta i magen tar vi oss vidare längs gatan. Kollegan har hört talas om att det ska finnas en Dicokula modell STOR i stan. Den ska vi väl hitta någonstans.
Skyltfönster dekoreras för fullt och det råder en uppsluppen stämning och en febril aktivitet i alla gathörn. Det är något på gång.
In i bilen och iväg mot danspalatset där vårt egentliga uppdrag ska genomföras.
Vad möter oss i den förhyrad lokalen, om inte en äkta diskokula, men alls inte så stor som den skulle vara. Måste vara fel.
Efter avslutat uppdrag bär det av ner mot stadskärnan igen. Men vad ser vi hängandes och dinglandes från en jättekran vid hamnen.

Jo, denna blänkande, skinande, jättestor discokula som vi gett upp hoppet om att hitta.Där snurrar den så försynt i snögloppet.
Det ska bli Melodifestivaluttagning i stan.

1 kommentar:

  1. Jag har också sett den, åkte förbi där i kväll. Var på estetprogrammets schlagergala i onsdags. Unga begåvingar blandat med "gamla godingar". Härligt.Gurkeva

    SvaraRadera