22 juli 2010

Flyt i brödbaket


Att få börja morgonen med kaféliv och sommarbageri är lyx.
För första gången på flera veckor har den blå himmelen bjudit in små ovädersmoln. De svävar runt och tornar upp sig. I dag ska det nog bli blött.
Kaféägarinnan gjorde fördegarna i går och de puttrar nu i sina hinkar.
Målet för dagen är att ha det mesta av brödet klart till klockan 11 när kaféet slår upp sina dörrar.

Veckans sallad med getost och couscous serveras med Bruksråg. Passar också väldigt bra att doppa i rödbetstzatzikin som följer med. Levainbrödet trivs inte riktigt lika bra att jäsa i det varma köket. I morgon ska det bli en svalare plats. För övrigt ett populärt bröd bland kunderna.

En ny variant på Bagarbertans Vardagsbrödet bakas i dag.



Det innehåller valnötter i stället för solroskärnor.
När allt är klart och undanstädat, kommer så regnet.
Skönt och friskt med nya dofter av sommar.

3 kommentarer:

  1. Lyllo er som kan äta sånt bröd. Snålvattnet droppar från mina mungipor ner på tangentbordet.
    Jag får nöja mig med små röda tomater. Det är inte så tokigt det heller. gurkeva

    SvaraRadera
  2. Va gott brödet med valnötter var! Köpte det igår när jag i regnet stannade till och tog en kopp kaffe med tillhörande rabarbergrotta i kaféets sköna värme. Min förhoppning var att tjinga på självaste Bertan, men hon hade tyvärr gått för dagen. Vi ses kanske på Marknan i morgon.../ Groddaren

    SvaraRadera
  3. Hej, tänkte bara säga att morotsraderna ser jättefina ut. Bertan verkar vara bra på mer än bakning. gurkeva

    SvaraRadera