06 december 2010

Invasion och intryck


Så är det med vintern och invasioner. Trodde vi skulle klara grönkålen undan de vilda glupska djuren, ända fram till jul. Grönsaksodlaren meddelar dock efter besök på åkrarna, att allt ovan snön är uppätet. Djuren blir modigare i sitt sökande efter vinterfoder. De drar sig närmare rabatterna under köksfönstret här hemma, där de också lämnat sina klövavtryck i nysnön. Dumt nog kastades några överblivna ruskor kål ut förra veckan. Allt är uppätet och djuren går vidare på julrosens gröna bladverk som kikar upp i snön. Aj aj aj...

Härom kvällen blev det tid för lite mys i vintermörkret.

Ett ombonat besök hos Margareta Olofsson på Galleri Utås. Där bjuds på värmande soppa, bröd och gott till efterrätt. Vi är ett gäng kvinnor som alla ser fram emot en avkopplande kväll. Två av utställarna tar också emot, för att visa och berätta om sina utställningar.

Andrzej Poniatowski visar sin fotoserie "Fuerteventura - andra sidan"Hans hustru Teresa Poniatowska är en fantastisk konstnär i bland annat Papier-maché.

Tomteflickor


Fåglar


Eva Forsberg visar oss runt i sin utställning. Hon berättar historien runt sina härligt mustiga oljemålningar.

1 kommentar:

  1. Men Bertan, vad roligt att du har varit till Utås gård! Det var så länge sedan jag var dit nu, längtar verkligen tills på söndag när jag ska göra "Husum-turen" med start i Banafjäl (julmarknad!), Solgården (liten gårdsbutik med inredning på väg in till Husum igen), Galleri Utås Gård och avslutning i föräldragården i Öden. Efter ditt inlägg blev jag nästan otålig!

    SvaraRadera