11 september 2010

Inga fritidsproblem ...


.. bara att den ena baksidan avlöser den andra. Just nu handlar det mesta om grönsaker, Bondens egen Marknad och konsultjobbet på vardagarna. Kvällarna blir kortare och luften friskare på något vis. Svårt att hinna med allt , men så är det väl oavsett årstid.
Samtidigt som marknaden på torget pågår även de sista försöken att värva väljare till partiet inför valet den 19 september. 30% av väljarna lär bestämma sig under den sista veckan.

Bäst som vi står där och väntar på kunder, dyker en get i koppel upp. Han verkar vara kompis med de andra djuren :) som lugnt iakttar honom.

Någon stund kan även en svamptur bli möjlig när marknaden är avslutad för helgen.
Gott om trattkantareller är det minsta man kan säga. De flockar sig i kolonier i den mjuka fuktiga mossan och vilken fröjd för ögat.

Skogsmusen verkar också gilla svamp, men använder den dessutom som toalett efteråt. Kanske inte lika tilltalade. Men vad är rätt och vad är fel?
Brödbaket och Bertan har fått en vilopaus när tiden inte räcker till. Men hur det än är så pockar hon på och vill sätta händerna i degbunken, så fort det finns en lucka i schemat.
Hon vill experimentera med höstens läckerheter i bröd, efterrätter och andra bakverk.
Det kommer nya infall när man minst anar, så håll utkik framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar